Thema-avonden 2018

12 september 2018 - Transforming towards modern development

De presentatie van Andreas Prins “The State of Software Testing in a World of Modern Application Development” is terug te vinden op YouTube. Tijdens de presentatie van Andreas komt onder andere de “Periodic table of development tools” aan de orde.

De presentatie van Derk Jan de Grood “Transforming testing to fit modern development- Agile testing” is terug te vinden op zijn eigen website.

12 juni 2018 - API testen


18 april 2018 - Testen in Productie

 

14 april 2018 - TestNetters testen als eerste de Noord/Zuidlijn in Amsterdam!

Op zaterdagochtend 14 april 2018 verzamelden zo'n 30 TestNetters zich op het centraal station van Amsterdam.

Wij gingen als eerste een "publiekstest" van de nieuwe metrolijn doen. Het voornaamste testdoel was het testen van de procedure van publiekstesten, welke op 20 april zouden starten (en inmiddels inderdaad gestart zijn).

We verdeelden ons in tweetallen en kregen opdrachten om naar specifieke stations te reizen. Ook kregen we tussendoor opdrachten om bijzondere handelingen te verrichten zoals het stilzetten van een roltrap. 

Na ruim drie uur testen konden we concluderen dat, behoudens enkele niet-blokkerende bevindingen, de Noord/Zuidlijn een prima nieuwe vervoersmogelijkheid is. En we genoten van de mooie stations en de ruimte. Het was mooi om het voorrecht te hebben als eerste op de langste roltrap van de Benelux te staan en over de perrons met fraaie kunst te lopen.

We bedanken de mensen van het GVB en wensen ze veel succes in de eindsprint naar het openen van de Noord/Zuidlijn op 22 juli 2018.

Op de website van het GVB vind je ook een stukje over de test door de TestNetters, via deze link.

En uiteraard is er een uitgebreid foto-verslag.


12 maart 2018 - General Data Protection Regulation


8 februari 2018 - Continuous Test Improvement

Zie ook de foto's van de workshop

17 januari 2018 - Scaling Agile