Werkgroep Werkgroep Blockchain testing

Missie

Als werkgroep beogen wij een bredere kennis en verstandhouding binnen de test gemeenschap (inclusief ontwikkelaars en andere ge´nteresseerden) door het houden van kennisdeling, presentaties en workshops. Vanuit het oogpunt van bredere kennisdeling trachten wij de informatie zo begrijpelijk en laagdrempelig mogelijk te houden en te delen, middels hiervoor genoemde mogelijkheden.


Visie

De wereld van cryptocurrencies en blockchain ontwikkelingen spelen sinds 2008 een rol met kansen voor het testvak en kwaliteitszorg.
Echter, als werkgroep willen wij ons concreet voorbereiden en ge´nteresseerden waar mogelijk kunnen adviseren en ondersteunen in het effectief en efficiŰnt testen van zaken rondom en inclusief blockchain.


Scope

Vanuit de werkgroep is uitgebreid gesproken over de scope. Middels de verzamelde feedback zijn een aantal aandachtspunten te herleiden tot concrete stappen waar aan gewerkt gaat worden, variŰrend van het (unit)testen van een node, het opbouwen van kennismateriaal voor ge´nteresseerden, alsmede overige zaken. 
  • De presentatie van het voorjaarsevenement 2019 vindt u hier.
  • De presentatie van het najaarsevenement 2020 vindt u hier.