Werkgroep Testautomatisering

Inleiding

Testautomatisering is hot. In de revolutie naar agile, scrum en devops wordt testautomatisering gezien als de "holy grale" voor een snel kwaliteitsoordeel. Wat betekent dit voor ons als testers? Gaat het testvak veranderen? Hoe gaan wij hiermee om? Hoe geven we richting zodat het niet alleen snel, maar ook goed gebeurd? En hoe zit het met tools? Wordt het Open Source, TestFrameWorks, technisch of juist grafisch? Stellingen en vragen die ons allemaal bezighouden, maar niemand weet waar het echt naar toe gaat.

Doel werkgroep 

Onze doelstelling is om ook daadwerkelijk waarde te creŽren, dus resultaten op te leveren aan testend Nederland. Denk hierbij aan routekaarten, gestructureerde informatie, workshops, presentaties........ We zoeken hierbij versterking. Kortom, wij willen jou! Of je ervaren bent of niet maakt niet uit. We willen de drempel laag houden, dus iedereen is welkom.

Bijeenkomsten 

Tien keer per jaar op wisselende avonden en locatie.

Deelnemers 

De groep bestaat uit een aantal kenners van de kern van testautomatisering en een aantal breder georiŽnteerde leden. Iedereen is in principe welkom, als je het maar niet erg vind als het soms heel erg de diepte in gaat. Zo werkt een van de deelnemers aan het verder uitwerken van een framework met Fitnesse en Selenium; hiervoor kunnen we nog wel geestverwanten gebruiken. 

  • Trekkers: Martin Gijsen, Marcel Oostveen en Maarten Beks

  • Groot aantal leden